Tisztelt Lakosság!

A meglévő ásott és fúrt kutak fennmaradási engedélyezésének új határideje 2020. december 31.

 

A vízgazdálkodásról szóló, 1995. évi LVII. törvény 2018. december 21. napjától hatályba lépő módosítása a vízgazdálkodással kapcsolatos hatósági jogkörök gyakorlásának, így a vízjogi (fúrt és ásott kutak) fennmaradási engedélyezési eljárásnak határidejét, 2020. december 31. napjáig meghosszabbította.

A Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Vízügyi Helyettes Államtitkárságától kapott tájékoztatás szerint a vízjogi fennmaradási engedélyezési eljárással kapcsolatban előkészítés alatt áll és 2019. év folyamán várhatóan meg is valósul egy, az illegális kutak engedélyezésére vonatkozó, speciális eljárást tartalmazó, átfogó - végrehajtási rendeleti - módosítás.

 

Az eddigi gyakorlatnak megfelelően - a lakosságot érintő jogszabályi változásokról - továbbra is tájékoztatjuk Önöket, így különösen az ásott és fúrt kutak vízjogi engedélyezési eljárással kapcsolatban.

 

Fentiekre tekintettel az engedélyeztetésre vonatkozó speciális eljárások kidolgozásáig és hatályba lépéséig kérjük szíves türelmüket.  

Az új kutak engedélyeztetésére vonatkozó eljárásra azonban a határidő módosítás nem vonatkozik. 

Kerepes Város honlapjáról letölthető, illetve a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálatán személyesen átvehető a benyújtandó iratok listája.

Letölthető Tájékoztató

 

Kerepes, 2020. február 26.

 

 Tisztelettel:

dr. Kiss Béláné

jegyző

Scroll to Top