13. GYALOGOS ZARÁNDOKLAT MÁRIABESNYŐRE

13. Gyalogos zarándoklat Máriabesnyőre. 
Zarándoklat az édesanyákért 2018. augusztus 25.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

 

Handel: Messiás koncert a Szent Anna templomban

Április 15-én a 18 órakor kezdődő szentmisét követően a Szent Anna templomban a Baptista Központi Ének - és Zenekar Handel Messiását adja elő, vezényel Oláh Gábor. A belépés díjtalan, az adományokkal a kerepesi tájház megvalósulását támogathatják. Közreműködik: Kiss Rózsa, Huszár Anita, Szerekován János, Szerdahelyi Pál és a Kerepesi Forrás Kórus.

Jótékonysági Karácsonyi Koncert

December 22-én, 18 órakor a Szent Anna templomban karácsonyi koncerten vehetnek részt az érdeklődők. A jótékonysági koncerttel a 2015-ben elhunyt Oláh Zsolt énekművész és zenepedagógus emléke előtt tisztelegnek a szervezők. Az énekművész széles repertoárjában a magyar népdalfeldolgozások, bordalok, a nagy klasszikusok, a romantikus szerzők művei és az operaáriák is szerepeltek. A karácsonyi koncerten fellép Szerekován János operaénekes, aki az est szervezője és házigazdája, valamint a Magyar Állami Operaház művészei, a Kerepesi Forrás Kórus és Szabó Arnold színművész.

Tárgyalások a Tiszttartó ház sorsáról

Csütörtökön tárgyal a Hivatalban polgármesterünk a Református Egyház képviselőivel arról, miként lehetne az egyház tulajdonában lévő Tiszttartó Házat megmenteni az enyészettől.

Az épület megmentése, mivel műemlék jelleg, nagyon sokba kerül, de ahhoz, hogy a város változtasson a helyzeten, birtokba kell kerülnie. Ez a tét.

Ugyancsak tárgyal a Katolikus Egyházzal a régi iskola, most könyvtár területének esetleges visszavásárlásáról, ahol tájház, illetve középületek is építhetők lennének.

 

Scroll to Top