SEGÉDLET AZ ASP – ELÜGY RENDSZEREN KERESZTÜL TÖRTÉNŐ ÜGYINDÍTÁSHOZ

Az ügy indítás a http://kerepes.hu főoldalán található ikonra való kattintással kezdődik:

Amennyiben csak érdeklődik, és nem akarja ügyeit intézni, akkor elég az adott önkormányzatot kiválasztania.

Abban az esetben viszont, ha a tájékoztató elolvasása után ügyet is kíván intézni, a következő képek mutatják a bejelentkezés menetét.

Kattintás a „BEJELENTKEZÉS” gombra.

Ráklikkelés az „ÜGYFÉLKAPU” gombra.

Saját ügyfélkapuhoz tartozó felhasználónév és jelszó beírása, majd „BELÉPÉS”. Település kiválasztása az alábbi lépések szerint:

Szolgáltatások közül választás:

Ügykövetés – már meglévő ügy folyamatának lekérdezése Ügyindítás – új ügy indítása.

  • Ügyindítás

Az ügyindítás egy elektronikus űrlap benyújtását jelenti. A település és az ügy kiválasztása után az űrlapkitöltő alkalmazás segítségével az ügyfél kitölti az űrlapot, majd beküldi a települési önkormányzat hivatali tárhelyére. A címzett önkormányzat iratkezelője érkezteti a benyújtott űrlapot és iktatás után eljut az ügyintézőhöz. Jelenleg az önkormányzat adó, ipar-, és kereskedelmi, hagyatéki leltár, birtokvédelmi, anyakönyvi és szociális ügyei támogatottak szakrendszeri fejlesztésekkel az önkormányzati ASP rendszeren keresztül, de az ún. e-Papír szolgáltatás segítségével bármilyen ezen kívüli ügy elektronikusan indítható. Az ügyindítás bejelentkezéshez és regisztrációhoz kötött szolgáltatás, ennek hiányában az űrlap legfeljebb csak nyomtatható és papír alapon nyújtható be.

Eljárás módjának kiválasztása: saját nevében, ill. meghatalmazottként/képviselőként járhat el.