870 éves Kerepes, 5 éve város

Június 2-án, 16.30 és 22.00 óra között a Forrás Művelődési Ház elé, a Templom utcába várnak mindenkit a 870 éves Kerepes évfordulóján rendezett városünnepre és utcabálra.

Az ünnep alkalmából megtekinthetnek egy helytörténeti fotókiállítást Kerepes történelméből. A több száz fotón keresztül megismerhetik Kerepes régmúltját. Az életképekből, utcaképekből, portrékból álló kiállítás a kerepesi családok magángyűjteményéből jött létre, a Kerepesi Értéktár Bizottság és a Forrás Művelődési Ház gondozásában.

Kisvonattal utazhatnak Kerepes utcáin. Az ingyenes városnéző vonat 16 órától minden órában a kerepesi HÉV megállótól indul és tesz egy kört a helyi buszjárat vonalán, minden megállóban megáll (Széphegy és az iskola kivételével).

Az ünnep folyamán az is kiderül, ki süti a legfinomabb pogácsát a városban, a pogácsákat 18 órági lehet leadni a művelődési házban.

A város életében kiemelkedő tevékenységet végző polgároknak díszoklevél átadásával köszönik meg a városért tett önzetlen munkájukat.

Étel-ital, finomságok várják egész délután-este az ünneplőket.

A nap házigazdája Klausmann Viktor lesz.

 

PROGRAM:

A programot 16.10-kor a Meseliget Óvoda Misi Mókus rocky tánccsoportjának bemutatója nyitja meg a művelődési ház előtti színpadon.

16.30-kor az ünnepélyes megnyitó következik, melyen köszöntőt mond Franka Tibor polgármester és Németh Zsolt, az Országgyűlés Külügyi bizottságának elnöke.

Majd 16.40-kor a Cimbaliband együttes koncertjével folytatódik a műsor.

17.40-kor Zombori Hubertné Márta, a Pávakör vezetője megnyitja a Kerepes története képekben helytörténeti fotókiállítást a művelődési házban.

18.30-tól a Hot Jazz Band zenél.

19.30-kor kihirdetik a pogácsaverseny győzteseit a színpadon. A zsűriző Gróf Gergely cukrász chef, cukrászatvezető, a pogácsaversenyt a Kerepesi Értéktár Bizottság szervezte.

19.45-kor Franka Tibor polgármester átadja az elismerő okleveleket azoknak a kerepesi magánszemélyeknek, akik kétkezi munkájukkal, emberségükkel, segítőkészségükkel példát mutattak a közösségünk, városunk életében.

20.00-kor a felvágják a Város tortáját és ezzel egyidőben kihirdetik a Városi kvíz győzteseit.

20.30-tól kezdetét veszi az Utcabál a Nexus+ zenekarral.

21.00-kor egy 15 perces látványos lézershow keretében Kerepes történelmét mutatják be zenei aláfestéssel, képekben. Majd folytatódik a bál.

Az utcabál és a városi vigasság 22.00 óráig tart.

Scroll to Top