Malaclopás miatt kerültek őrizetbe

Négy férfit azzal gyanúsítanak a gödöllői rendőrök, hogy élő állatokat tulajdonítottak el egy csömöri tanyáról.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya eljárást folytat lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt T. Sándor 23 éves, B. Alex 22 éves, B. Zsolt 25 éves és N. Adriánó 20 éves csörögi lakosok ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak 2015. december 20-án 16 óra és 17 óra közötti időben gépkocsival bementek egy csömöri tanyára, ahol az ott dolgozó személynek és a tulajdonosnak azt mondták, hogy kifogyott a kocsiból a hűtővíz. A tulajdonos elment, hogy adjon a férfiaknak vizet. Ez idő alatt a négy fiatal kidöntötte a tanyán lévő disznóól kerítését és az autóba bepakoltak 8 malacot, majd az autóval Fót irányába hajtottak el.

A tulajdonos - amikor észlelte a lopást - azonnal értesítette a rendőröket. A Dunakeszi Rendőrkapitányság Fóti Rendőrőrs járőrei Fót területén intézkedés alá akarták vonni a gyanúsítottak járművét, azonban ők továbbhajtottak. A rendőrök szolgálati gépkocsival – megkülönböztető fény- és hangjelzés használatával – megpróbálták megállítani a járművet, azonban az nem járt sikerrel. T. Sándort és három társát a járőrök végül Fót, Károlyi utcában elfogták, miután a feltorlódott forgalom miatt nem tudtak továbbmenni. A rendőrök a gépkocsiban 7 élő állatot találtak, mivel a férfiak menekülés közben egy malacot kidobtak a járműből.

A négy csörögi fiatalt a járőrök a Gödöllői Rendőrkapitányságra előállították, ahol a gödöllői nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki őket. T. Sándort, B. Alexet és N. Adriánót a rendőrök őrizetbe vették. 25 éves társukról a rendőri intézkedés során kiderült, hogy ellene a Budapest Környéki Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki, ezért őt – kihallgatását követően – a rendőrök büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

A férfiak ellen a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le. 

 

Erőszak és testi sértés

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást indított kapcsolati erőszak bűntett, súlyos testi sértés bűntett kísérlet és garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt B. Andor 30 éves gödöllői lakos ellen, aki a jelenlegi adatok szerint 2015. november 5-én 21 óra körüli időben egy gödöllői áruház mögötti területen – előzetes szóváltást követően – élettársát a földre lökte, majd a helyszínen talált faággal a bal lábát többször megütette. A bántalmazás következtében a nő lába eltört. Ezt követően B. Andor 2015. december 19-én 14 óra körüli időben gödöllői otthonukban egy balta tompa részével egy alkalommal fejbe ütötte a sértettet, aki ennek következtében – az orvosi vélemény alapján – könnyű sérülést szenvedett.

A 30 éves férfi megalapozottan gyanúsítható továbbá azzal, hogy 2015. december 21-én 11 óra körüli időben az élettársát a lábtörése miatt kezelésre vitte egy gödöllői egészségügyi intézménybe, ahol a tolókocsiban ülő nőt rángatni kezdte és vele szemben agresszíven lépett fel. Ekkor a sértett védelmére kelt egy, a társaságukban lévő nő, akit a gyanúsított megfenyegetett, majd egy alkalommal megütött.

A bejelentést követően B. Andort a gödöllői járőrök az egészségügyi intézmény előtt elfogták és előállították. Őt a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki valamennyi bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, majd őrizetbe vették. Az illetékes bíróság 2015. december 23-án elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.

A gyanúsított ellen a további eljárást – fogvatartása mellett – a Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le.

 

Ékszerüzlet kirakatából loptak

Ismeretlen tettesek azonosításához kérik a gödöllői rendőrök a lakosság segítségét.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat 13040/3409/2015. bűnügyi számon lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy ismeretlen férfi 2015. november 26-án 17 óra 10 perc körüli időben egy Kistarcsa, Semmelweis téren lévő ékszerüzlet kirakatát betörte, majd társa az ott található ékszereket és órákat eltulajdonította. A bűncselekménnyel okozott kár meghaladja a 2 millió forintot.

A nyomozás során beszerzett adatok eredményeként a gödöllői rendőrök megállapították, hogy a két ismeretlen tettes egy sötét árnyalatú, BMW típusú járművel érkezett a helyszínre Nagytarcsa irányából, majd arra is távoztak. A gépkocsiban tartózkodott még egy ismeretlen férfi, aki a sofőr volt.

A lopást elkövető férfiak körülbelül 175-180 centiméter magasak és 28-30 év közöttiek voltak, arcukon fehér színű szövetmaszkot viseltek.

A tettesek által használt személygépkocsiról fényképfelvétel készült.

A rendőrség kéri, hogy aki az ismeretlen tettesek kilétéről vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Gödöllői Rendőrkapitányságon vagy tegyen bejelentést a 06-1-236-28-83-as telefonszámon, illetve az ingyenesen hívható 06-80-555-111 "Telefontanú" zöld számán (h.-cs.: 8-16, p.: 8-13) vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyik

 

 

Eltűnt egy 30 éves férfi Gödöllőről

A Gödöllő Rendőrkapitányság 13040/10144/2015. általános ügyszámon körözési eljárást indított Marton László eltűnése miatt. A jelenlegi adatok szerint a 30 éves gödöllői férfi 2015. december 8-án nem jelent meg a munkahelyén és nem is jelezte, hogy nem megy dolgozni. Ezt követően a főnöke és édesapja is megpróbálta telefonon felhívni, de Márton László nem elérhető és eltűnése óta nem adott életjelet magáról.

A férfi felkutatására tett rendőri intézkedések eddig nem vezettek eredményre, ezért a Gödöllői Rendőrkapitányság elrendelte a körözését.

Az eltűnt személy kb. 178 cm magas, vékony testalkatú. Szeme barna színű, haja rövidre vágott és barna színű. Jelenleg nincs információ arra vonatkozóan, hogy eltűnésekor milyen ruhát viselt, azonban általában ápoltan, sportosan öltözködött.

A Gödöllő Rendőrkapitányság kéri, hogy aki a képen látható Marton Lászlót felismeri és tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, munkaidőben hívja a 06-28/524-600-as telefonszámot, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111/140 „Telefontanú” zöld számán, valamint a 107, vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

 

Tehergépkocsiból lopott

A gödöllői rendőrök egy 46 éves fővárosi férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

A Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya eljárást folytat lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt D. Attila 46 éves budapesti lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 46 éves férfi 2015. december 15-én 12 óra körüli időben egy péceli parkoló előtt leállított tehergépkocsi vezetőfülkéjéből - annak nyitott állapotát kihasználva - eltulajdonította a sértett táskáját, amiben személyes iratok és készpénz volt.

A tulajdonos észlelte a bűncselekmény elkövetését és D. Attilát a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen visszatartotta. Az Isaszegi Rendőrőrs járőrei a 46 éves férfit elfogták és előállították, majd a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, mely során elismerte a bűncselekmény elkövetését. A ruházatátvizsgálás során az eltulajdonított tárgyak hiánytalanul meglettek a férfinél.

D. Attila ellen a további eljárást – szabadlábon hagyása mellett – a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le. 

 

„ Legek ”, melyek a Gödöllői Rendőrkapitányság illetékességi területén

történtek 2015- ben

 

A legmagasabb véreredményes ittas járművezetés:

Egy 35 éves isaszegi férfi 2015. április 30-án 17 óra 00 perckor az általa vezetett személygépkocsival közlekedett Isaszegen, a Rózsa utcában a Kossuth Lajos utca irányába. Közlekedése során a Rózsa utca 14. szám előtti útszakaszon az eddig rendelkezésre álló adatok szerint nem tartott megfelelő oldaltávolságot, melynek következtében az úttest jobb szélén várakozó autó jobb oldali visszapillantó tükrének ütközött. A 35 éves férfi ezt követően a baleset helyszínéről továbbhaladt, majd a Rózsa utca és a Kossuth Lajos utca kereszteződésében balra kanyarodott, az egyik ingatlan előtt az úttestről jobb oldali irányba letért és a vízelvezető árokba hajtott. A baleset során személyi sérülés nem történt. Az eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő véleménye alapján az autót vezető férfi a cselekménye időpontjában alkohol hatása alatt állt. A vérében kimutatott etilalkohol koncentrációja a legmagasabb volt ebben az évben.

 

A legtöbbször elfogott ittas járművezető

Egy 49 éves kistarcsai férfi 2015. augusztus 1-jén 21 óra 20 perckor közlekedett egy csömöri áruház parkolójában az általa vezetett személygépkocsival. Közlekedése során a menetirányát tekintve bal oldali irányba az úttestről letért és nekiütközött a forgalomtól elzárt területen lévő szemetes kosár fém tartóoszlopának. Ezt követően továbbhaladt a járművel és a menetirányát tekintve a bal oldalon lévő, az úttestet a járdától elválasztó fém oszlopoknak ütközött. Az eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő véleménye alapján a férfi a cselekménye idején alkohol hatása alatt állt.

Ezt követő néhány nappal később - 2015. augusztus 9-én 19 óra 10 perckor – a kistarcsai férfi Kistarcsa, Móra Ferenc utcában közlekedett az általa vezetett autóval, azonban rendőri intézkedés alá vonták és az elindított eljárás során ismét kiderült, hogy ittas állapotban vezette gépjárművét.

A férfi ellen 2015. évben a fentieken túl további négy alkalommal indult eljárás, mivel – a kirendelt igazságügyi szakértő véleménye alapján – szeszesital befolyása alatt vezetett gépjárművet.

 

A leglúzerebb elkövető:

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás egy 27 éves mogyoródi férfi ellen, aki 2015. február 14-én 17 óra 30 perc és 18 óra 10 perc közötti időben egy mogyoródi ingatlan udvarára a kerítés átmászását követően bement és az ott lévő faház rácsait, valamint ajtaját felfeszítette és onnan egy televíziót, több konyhakést és baltát tulajdonított el. A gyanúsított a helyszínen hátrahagyta kabátját, melyet követően a gödöllői nyomozók rövid időn belül a férfi nyomára akadtak és eljárás alá vonták.

 

Késes rablás

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya két fiatalkorú gödöllői fiú ellen.

A gyanúsítottak a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2016. január 15-én 17 óra körüli időben a Gödöllői MÁV állomás egyik peronján mentek oda a sértetthez. A fiút egy pillangókéssel megfenyegették és pénzt, valamint a diákigazolványa érvényesítő matricáját követelték tőle. A gyanúsítottak egyike a kést a sértett oldalához nyomta és közölte vele, hogy ha nem ad neki pénzt, akkor meg fogja szurkálni. Társa közben a sértettet ököllel megütötte, majd átkutatta a kabátja zsebeit. A két fiatal ezt követően elment a helyszínről.

A gödöllői rendőrök a feljelentést követő adatgyűjtés eredményeként azonosították, majd 2016. január 16-án a hajnali órákban a lakcímén elfogták mindkét gyanúsítottat, akiket a Gödöllői Rendőrkapitányságra állítottak elő és kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket. 

A nyomozóhatóság kezdeményezte mindkét fiatal előzetes letartóztatásának elrendelését.

 

Scroll to Top