Az ovisok és az elsősök Katalin napján mérhették össze bátorságukat, míg az idősebbek a rákövetkező napon. A tél és az ősz témaköréből válogathattak a felkészítők, óvó- és tanító nénik. Voltak olyan iskolai csoportok, amelyek osztályválogatót tartottak a versenyt megelőzően. Érdekesség volt az idén, hogy felfedezhettünk „slágergyanús” mesét, melyet sokak választottak maguknak, de a változatos és egyedi előadásmódok miatt ez egyáltalán nem volt zavaró. Sőt! Érdekes volt meghallgatni, hogy ugyanazt a darabot milyen sokféleképpen lehet közvetíteni a hallgatóság felé.

Elképesztő mennyiségű szöveget tanultak meg a gyerekek a felkészülési időszakban, melyet érzékletesen, olykor humorosan vagy mély átérzéssel tudtak előadni. A szorgalom, a kitartás jutalma sem maradhatott el. A helyszínen vastapssal, csokival, színezővel, könyvvel köszöntük meg munkájukat. A későbbi iskolai eredményhirdetésen értékes könyvjutalmat és oklevelet kaptak a helyezettek. Nem volt egyszerű dolga a zsűrinek, hiszen minden csillogó szempár mögött hihetetlen munka, bátorság, energia és egyéniség volt felfedezhető, melynek reális értékelése nem volt egyszerű feladat.

Izgatottan készülődtünk erre a napra, ugyanis első alkalommal, új helyszínen, az Önkormányzat díszterme adott otthont rendezvényünknek. Örömünkre szolgált, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel hamar megtelt a terem, így pótszékekkel kellett feltölteni azt. Ezúton szeretnénk megköszönni a Hivatal minden dolgozójának segítségét és türelmét!

A két nap előadásai kapcsán bőségesen meríthettünk energiát a folytatásra, így jövőre is szeretettel várunk minden kedves mesélni vágyót!!!

Scroll to Top