Karunkon a Kis Jézussal!

 

Orgona hangjaira telepedett hópelyhek szállingóznak a karácsonyi éjben: akár a Három Királyok Kis Jézus jászlához igyekeznek. Gyönyörű, fenséges és végtelen. Emberi léptékkel mérhetetlen egyetemesség. Harsonák hangja enyhíti a fagyot, hegedűk futamai repítik a vágyat, hárfák éltetik a reményt, üstdobokon pereg milliárdnyi szívverésünk.

….És öt percenként megölnek közülünk egyet. Kinek ártunk és miért? A kereszténységbe törlik a lábukat. Oda tartjuk az orcánkat, kenyeret kínálunk a gyűlölködőknek, imádkozunk a gyilkosainkért és megbocsátunk azoknak, akik ellenünk vétettek.

Sír az orgona, véres a hópehely, bőg a harsona, fals a hegedű, zokog a hárfa és beszakad az üstdob. Kis Jézus rád akarják gyújtani a jászolt! Félre vezetett és lepénzelt bódultak veselkednek neki határainknak és templomainknak. Lázítanak, gyújtogatnak, elütnek, lelőnek, köpnek a felebaráti szeretetre.

Felebaráraim! Töröljük le a szennyet és karunkon a Kis Jézussal parancsoljunk „megálljt”. Ez nem mehet így tovább, ezt nem engedhetjük! És tényleg nem engedjük! Semmi áron! Hitünk és nemzetünk mindenek

előtt! Hazánk és kereszténységünk nem csereszabados!

 

A hátukon hópelyhekkel iramló orgona hangjai vigyék a betlehemi jászolig a harsonák, a hegedűk, a hárfák és az üstdobok kíséretében milliárdnyi szívdobbanásukat: hozsánna, Szűz Mária gyermekének a Kis Jézusnak.

 

Franka Tibor

Scroll to Top