Ünnepek előtti készülődés – kátyúzás, jégpálya, Szőlő sori járda

 

A hideg beálltával az idén is külsős céggel kötött szerződést a Városüzemeltetési Kft. Ezek alapján a város teljeskörű hókotrása vagy sózása több mint 450 ezer forintba kerül. Kerepesen mintegy 130 ezer négyzetméternyi utat és járdát kell járhatóvá tenni szórógéppel, illetve kézi erővel.

A csúszásmentesítés a jelzést követő egy órán belül megindul és elsőként a buszközlekedés útvonalán halad végig. Egyetlen teljes körű takarítás 4-5 órát vesz igénybe.

A széphegyi közlekedést segítendő a Hegy utca letöredezett és felfagyott részeit közel 100 négyzetmétert újra aszfaltoztuk több mint 700 ezer forintért. Kátyúzás történt a Szőlő dűlőben és a kistarcsai önkormányzat városgazdálkodásával közösen a Homok dűlőben is. Ugyancsak javítottuk az Árok utcát, a Patak utcát, illetve az aszfaltos utakat folyamatosan hideg aszfalttal javítjuk.

A szilasi Béke úti kanyarban 2 betonterelő korlátot helyeztünk el, mert télen ezen a szakaszon gyakori a csúszásveszély és közel a vízelvezető árok. Liptay képviselő úr javaslatára a szilasi réten az egyik magántulajdonban lévő telken a Kft. kialakít egy sík felületet, ha fagyok lesznek akkor vízrákötéssel és világítással ideiglenes korcsolyapályát nyitunk remélhetőleg sokak örömére.

A jelenleg az iskola és a hivatal, valamint a Mártirok és Desseffy utcákban folyó vízelvezetési és útaszfaltozási munkák jó ütemben haladnak az Ár-la kivitelező cég szépen dolgozik.

Karácsonyra a Csicsergő Óvoda tetőcseréje és szigetelése is elkészül az itt dolgozó vállalkozó szintén kitűnő munkát végez.

 

Franka Tibor

 

Scroll to Top