A Ringató új időpontban, minden csütörtökön 9.30 órakor a Forrás Művelődési Házban várja a kicsikkel érkező anyukákat, apukákat és nagyszülőket, Szántó Dóra Viola zeneterapeuta és pedagógus vezetésével. A foglalkozás célja, hogy a résztvevő felnőttek és gyerekek átéljék a közös játék és éneklés örömét. A zenei nevelés néhány hónapos kortól három éves korig ajánlott, ugyanis a hangszeres éneklés és mondókázás igen fontos a kisgyerekek egészséges lelki fejlődése szempontjából.

A Ringató, a magyar néphagyományból merített, egyszerű mozgással kísért ölbeli játékok segítségével erősíti az édesanya és gyermeke bensőséges kapcsolatát. A pici számára ezek a játékok jelentik a művészeti nevelés alapját. Az érintés és a dalolás mellett a hangszerek is érzelmi hatást gyakorolnak a babára. A kaukázusi sámándob, a citera, a tibeti csengő, a koshi és a furulya mind különböző hangulatokat vált ki. A Ringató foglalkozásnak köszönhetően a gyermek időben megtanulja kezelni az érzéseit és ez pozitívan hat majd a későbbi  fejlődésére is.

Általában az édesanyák töltik a legtöbb időt a kisgyermekükkel. Nekik hinniük kell abban, hogy a saját éneklésük, mondókázásuk lelki táplálékul szolgál gyermekük számára. A Ringató segít abban, hogy az anyukák merjenek énekelni, leljék örömüket a dalban, a közös játékban. Semmi sem pótolhatja az édesanya hangját, mosolyát, érintését, ölelését. 

Scroll to Top