2023. július 1-jével új hulladékgazdálkodási rendszer lépett életbe, melyben a magyarországi települési hulladék begyűjtését, kezelését és számlázását a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. végzi. Céljuk, hogy a magyarországi hulladékgazdasági tevékenységet országos szinten racionalizálódjon, fejlődjön. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy megóvjuk természeti kincseinket, és tiszta, környezetbarát országot, felelősségteljes társadalmat építsünk. 

Tájékozódni a www.mohu.hu oldalon lehet részletesebben.

 

Hulladékudvarok

Országszerte 280 hulladékudvar szolgáltatásai vehetőek igénybe.

A hulladékudvarok célja a szelektív hulladékgyűjtés támogatása. Lakcímkártya felmutatásával bármely hulladékudvar szolgáltatásait országosan igénybe lehet venni. Az éves és napi háztartásonként leadható hulladékmennyiségről tájékozódni az üzemeltető weboldalán lehet.

 

https://mohu.hu/hulladek-atvevohelyek

 

Elektromos hulladék:

Javasoljuk, hogy az elektronikai eszközöket és a használt akkumulátorokat a forgalmazóhoz vigye vissza, mert ő köteles átvenni ezeket a hulladékokat. Ezeket a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. fogja begyűjteni és gondoskodik azok megfelelő kezeléséről. Ezeket a hulladéktípusokat továbbra is lehetőség van MÉH- telepeken, vagy hulladékudvarokban leadni. Fontos, hogy leadás előtt tájékozódjon arról, hogy a kiválasztott helyen mit vesznek át.

 

Kerepesen a fém ill. elektronikai hulladékok gyűjtését a Design Kft. végzi a 2144 Kerepes, Patkó u. 9-11. szám alatti telephelyen.

Ügyfélfogadás: H-Cs 8.00-15.00, P 8.00-12.00

 

A leadás menete: díjmentesen mindenki leadhatja elektromos ill. fémhulladékát a 0628/508-840-es telefonszámon előre egyeztetett időpontban, ahol bejelenti, hogy mikor és milyen hulladékot szeretne leadni.

Scroll to Top