A Szabó Magda Városi és Iskolai Könyvtár, az írónő halálának 8. évfordulója alkalmából november 19-én megemlékezést és koszorúzást tartott a Szabó Magda emlékműnél. A gyönyörű időben sokan eljöttek tiszteletüket tenni, az írónő életútját a könyvtár vezetője méltatta. Mériusz Anita, Restás Donát általános iskola, Szilágyi Dénesné a Szilasligeti Kulturális Egyesület képviseletében mondott Szabó Magda verset. Erdélyi népdalokat Liska Veronika népdalénekes kitűnő előadásában hallhattunk.

Koszorút helyezett el: Szabó Magda Városi és Iskolai Könyvtár; Széchényi István Általános Iskola, Tasi Géza (Szabó Magda jogutóda) a Forrás Művelődési Ház, a Német Nemzetiségi Önkormányzat, a Szilasligeti Teleház Közhasznú Egyesület.

Szabó Magda Kossuth-díjas magyar költő, regény- és drámaíró, műfordító, az egyik legtöbbet fordított magyar író, ma is töretlen népszerűségnek örvend, 2014-ben a közönségszavazatok alapján a Lélekpillangó életműdíjat Ő kapta. Örülnénk, ha minél többen olvasnának örök életű Szabó Magda írásokat!

G. Tóháti Ilona könyvtárvezető

 

Scroll to Top