Pécel, Mogyoród, Csömör…. és Kerepes?

Találkoztam egy rendezvényen polgármesterekkel, akik csodálkozva és mosolyogva kérdezték, mi van Kerepesen, annyira jól megy, hogy nem kell egészségügyi beruházás? Nem kellenek orvosi rendelők? Népszavazáson akarják leszavaztatni az egészségügyi központot?

Ilyet ők még nem hallottak. Nevetséges!

Aztán büszkén számoltak be róla, hogy Csömörön például már el is kezdődött a beruházás, és, noha ott sem lesz minden lakosnak egyenlő távolságra az ellátás, mégsem akadt egyetlen képviselő vagy helyi politikus sem, aki az építkezés ellen gyűjtött volna aláírást, meg követelt volna népszavazást.

Hasonló a helyzet Mogyoródon, ahol esze ágában sincs senkinek ellenezni az orvosi központ felépítését. Paulovics Géza polgármester elmondása szerint a 7000 lelkes Mogyoródon két, régebben pártirodában működött az egészségügy, sok szempontból szabálytalanul.

"Óriási sikernek érzi a lakosság, hogy nemcsak ígértük, de változtattunk is az áldatlan állapoton." – mondja Paulovics Géza. "Bolond lenne bárki ellenezni, főként nem a képviselők. Nem is értem, milyen képviselő az, aki ellenkezik? A rendelő 500 m2-es lesz, és 378 millió forintba kerül. Ebből 200 milliót pályázaton nyertünk, még 200 millió hitelt vettünk fel az önrész biztosítására. Most kell hitelt felvenni, hiszen 0,94% a kamat. Összesen 11 év alatt kell visszafizetni. A rendelő 2019-ben elkészül."

A legújabb hír, hogy Pécelen is orvosi rendelőt építenek 210 milliós költséggel, és ott  - akár Csömörön, meg Mogyoródon - senkinek sem jutott eszébe ellenezni, netán népszavazást kierőszakolni úgy, mint Kerepesen - a beruházás ellen. Persze nálunk sincs lefutva semmi. Igaz, lesz népszavazás a rendelő ellen, igaz, sok millióba fog kerülni a város pénzéből ez az aktus, de az is igaz, hogy Kerepes többsége nem ellensége a saját egészségének. Még akkor sem, ha Nagy Irén, Gombkötő Róbert, Víg János és Liptay Gábor képviselők állnak az ellenzők táborának az élére.

Aki egyáltalán elmegy majd szavazni, nos az is meggondolja, hogy igennel szavazzon arra, hogy Kerepesen ne épüljön egészségügyi központ.

Kerepes, 2018 január 24.

                                               

                                                                                                          Franka Tibor

                                                                                                            polgármester

 

(A képen a mogyoródi egészségház látványterve. Forrás: Mogyoród Nagyközség Önkormányzatának közösségi oldaláról.)

Scroll to Top