A népszavazás meg az influenza

Sorra kapom a telefonokat - elsősorban szülőktől -, hogy mikor épül meg az új orvosi rendelő, mert a helyzet az ellátás körülményeit tekintve, tarthatatlan. A két rendelő annyira kicsi, és annyira megközelíthetetlen, hogy van, aki órákon át sorban áll, vagy hazamegy beteg gyerekével és két óra elteltével újra indul.

Február 5-én például a Wéber utcai rendelőben az édesanya, mikor az orvoshoz ért az iskolás gyerekével, aki influenzás, a 37. sorszámot kapta. A néhány személyes váróban nem fértek el, ugyanakkor sem fertőzni, sem tovább fertőződni nem akartak, ezért a gyereket az anyja beültette az autóba, miközben az udvaron sorban állt - akkor még 12-en voltak előttük.

- Annak kellene itt állni a gyerekével, vagy az unokájával, aki azért gyűjt aláírást, hogy ne épüljön alkalmas rendelő - mondta az egyik anyuka. - Népszavazást tartani arról, hogy ne fejlődjön az ellátásunk, érthetetlen. - fűzte hozzá szomorúan.

- A múltkor a Tölgyfa utcai rendelőbe a második napon tudtam bejutni - folytatta egy másik édesanya. - Tőlem mindenki azt gondol, amit akar, meg azt támad, akit akar, de ezt ne az orvosi rendelés, meg a körülmények javítása ellen tegye. Mindenütt örülnek, ha újat építenek, csak Kerepesen lehet félrevezetni az embereket.

Ezen a napon a 37. sorszámot húzott anyuka a 39,5 fokos lázzal várakozó gyerekével 3 órás sorban állást követően jutott ellátáshoz. Mit lehet ehhez hozzátenni? Egyrészt népszavazást kell tartani, mert az ellenzők összegyűjtötték a kiírásához szükséges aláírást, másrészt viszont, a testületi döntés alapján készülnek az új egészségügyi központ tervei, mert meg vagyunk győződve arról, hogy akik elmennek szavazni, nem az új rendelő megépítése – azaz saját egészségük – ellen szavaznak majd.

Kerepes, 2018. február 5.

Franka Tibor, polgármester

 

Scroll to Top