Igazgatási szünet lesz a kerepesi Városházán 2024. július 29. – augusztus 9. között!

Igazgatási szünet lesz a kerepesi Városházán július 29. - 2024. augusztus 9. között!

Szabadság miatt a vérvétel szünetel 2024.augusztus 5–16. között. Megértésüket köszönjük!

Szabadság  miatt a vérvétel szünetel 2024. augusztus 516. között. Megértésüket köszönjük!

KÖNYVTÁR ÓVODÁBAN, ISKOLÁBAN ÉS A FORRÁS MŰVELŐDÉSI HÁZBAN

Számítógépes világunkban egyre többen felejtik el az olvasás, a könyvforgatás örömét, a művelődés ezeréves szokásait. Kár, mert az okostelefon nem pótolja ezt az élményt. Szoktuk mondani: a föld művelve, a könyv olvasva terem. Terem bizony a föld kenyeret, a könyv pedig műveltséget. Ezért az új könyvtárvezetővel, M. Kis-Simon Judittal Könyvmegállókat létesítünk az óvodákban, az iskolában, a bölcsődében és a Családsegítőben.

A Könyvmegálló több nagy polcból áll, ahonnan bárki térítésmentesen elvihet könyvet, és bárki elhelyezhet rajta olyan könyveket, amire már nincs szüksége. Próbajelleggel a Szilasligeti Közösségi Ház előtt már működik egy Könyvmegálló.

Korszakos változás küszöbén állunk, ugyanis befejeztük a Forrás Művelődési Ház tetőterének kialakítását, ahová a könyvtárnak eddig otthont adó régi iskolából, mely egyházi tulajdon, ide szeretnénk átköltöztetni a Szabó Magda Könyvtárat. A testület már döntött, de statikai vizsgálatot kellett kérni, amely hál’istennek engedélyezi a többezres kötet elhelyezését. Most a minden igényt kielégítő polcrendszer gyártása következik és terveink szerint 2-3 hónapon belül egy helyen, Kerepes kulturális központjában kap helyet a közművelődés.

Talán ez is segíti az olvasás tekintélyét visszaszerezni, hiszen modern és kényelmes, ráadásul gazdaságos megoldást találtunk.

Franka Tibor,

polgármester

Scroll to Top