Autótolvajok és drogosok

 

Négy kerepesi férfi ellen nyomoz a gödöllői rendőrkapitányság bűnügyi osztálya- közölte a Police.hu.  A három kerepesi férfi december és január között Gödöllőn, Kistarcsán, Nagytarcsán és Kerepesen összesen tizennégy alkalommal követett el gépjárművekkel kapcsolatos bűncselekményeket. Több autót elloptak, többet pedig feltörtek, különböző értékeket, iratokat, készpénzt, szerszámokat és műszaki cikkeket vittek el. A gödöllői rendőrök elfogták az elkövetőket, két húszéves és egy 28 éves férfit. Szerdán egy 29 éves kerepesi férfit vettek őrizetbe, aki a megalapozott gyanú szerint szeptemberben, novemberben és decemberben Kerepesen, Kistarcsán és Mogyoródon több alkalommal gépkocsikat lopott vagy feltörte azokat, és műszaki cikkeket, készpénzt vitt el. Jelentette a Mai nap napilap.

 

Eddig a hivatalos rendőrségi közlemény szövege. Tudjuk a városban élők, hogy Kerepes Gyár utcában és környékén nem először és sajnos nem utoljára tartottak éjjeli vagy hajnali razziát annak érdekében, hogy az egyre szaporodó drogfogyasztást illetve más bűncselekvényeket felderítsenek. Legutóbb múlt hét egyik hajnalán gyűjtötték be azt a négy férfit, akik 2-3 a Gyár utcában élő család tagjaiként követték el a bűncselekményeket.

Ez rossz a városnak és rossz a Gyár utcában élőknek hiszen a többségük nem folytat bűnöző életmódot. Hasonló veszélyes méreteket öltött a térségben a drogfogyasztás elsősorban a fiatalok és sajnos a fiatal gyerekes anyukák körében is. Emiatt kimondva is borzasztó több kisgyermeket vittek el az illetékes gyámhatóság munkatársai állami gondozásba.

A tolvajok is kiszuperált Opelekre és Ladákra „specializálódtak” amely lerobbant járműveket ellopva más településekre utaztak szórakozni vagy kétes ügyleteket „intézni”. Sokszor az okozott kár sokkal nagyobb volt, mint az ellopott holmi értéke. Az is előfordult, ha kifogyott az üzemanyag ott hagyták a lopott járművet az út szélén.

Az önkormányzat, a roma önkormányzat elnöke és a gödöllői rendőrkapitányság közösen kiemelt figyelmet fordít a térségre a törvény adta lehetőségek betartásával igyekszik fellépni.
Az is világos, hogy ezt az életmódot jelenleg nagyon nehéz, sőt egyre nehezebb felszámolni, tekintettel a jogszabályi körülményekre. Mindenesetre Kerepes Város Önkormányzata Polgármestere és a Pest Megyei Rendőrkapitány szerződésben rögzítette, hogy néhány napon belül szabadnapos rendőrök foglalkoztatását teszik lehetővé Kerepesen amiért a városnak fizetnie kell.

Nincs más választásunk! A biztonság sokba kerül, de kell!

 

Franka Tibor

polgármester

Scroll to Top