Igazgatási szünet lesz a kerepesi Városházán 2024. július 29. – augusztus 9. között!

Igazgatási szünet lesz a kerepesi Városházán július 29. - 2024. augusztus 9. között!

Szabadság miatt a vérvétel szünetel 2024.augusztus 5–16. között. Megértésüket köszönjük!

Szabadság  miatt a vérvétel szünetel 2024. augusztus 516. között. Megértésüket köszönjük!

VÁLASZTÁS! KEREPESEN MINDJÁRT KETTŐ IS!

Mintha egy választás - az országgyűlési - nem is volna elegendő. Néhány kerepesi úgy tűnik rákapott a voksolás ízére, olyannyira, hogy divatot űznek belőle. Mindkét szavazás az építésről szól: épüljön-e tovább magyar hazánk szuverenitása, illetve épüljön-e Kerepesen a két elavult rendelő helyett új egészségügyi központ. Számomra mindkét válasz egyértelmű, de menjünk csak sorjában.

Az első, az április 8-i kétségtelenül a szokásosnál is nagyobb jelentőséggel bír úgy bel-, mint külpolitikai szempontból. Mert annak, ahogyan a kerítésen belül a saját országunk sorsáról döntünk, annak nagy visszhangja lesz a kerítésen túl is. A szívünkre és az eszünkre hallgassunk! Machiavelli így fogalmazott: „Az érdekeket kutassad, és megtalálod a történelem mozgatórugóit.Számunkra a magyar érdekek mindenek előtt! Abból ne engedjünk! Persze ne rohanjunk fejjel a falnak: tárgyaljunk, érveljünk, győzködjünk, de ne engedjünk! Legyünk bölcsek és diplomaták, keressünk új szövetségeseket, viszont ne áldozzuk fel hazánkat! Helyette gyarapodjunk és gazdagodjunk! Ez nem FIDESZ kérdés, ez magyar kérdés.

Hatalomra törő percemberek – átnézve a nép feje felett – arról riogatnak, hogy kitúrnak minket Európából, ha nem engedelmeskedünk. Meg arról, hogy Soros terv nem létezik. Egyrészt onnan kitúrni, ahol ezeréves gyökerek kapaszkodnak az anyaföldbe – lehetetlen. Nem csak bennünket, hanem a többi európai nemzetet sem lehet, ez adjon bátorságot. Másrészt a Soros terv olyannyira létezik, sőt létezett, hogy már 1997-ben, azaz 21 esztendővel ezelőtt Soros György támogatásával adták ki magyarul azt a könyvet, amelyet E. J. Hobsbawm A nacionalizmus kétszáz éve címmel jegyzett. Ebben azt olvashatjuk, hogy a XXI. század történelmét a nemzetek és nemzetállamok hanyatlása, végül eltűnése jellemzi majd. A világ szupernacionális újrarendeződése elsöpri illetve epizódszerepre ítéli őket. Az ilyen Sorosból, az ilyen egyre nagyobb számban előforduló Sorosokból, én nem kérek.

És akkor nézzük a másik választást, a népszavazást. A válasz itt is egyértelmű. Akik nem akarnak egészségközpontot, azok a legfontosabb alapellátás, az egészségügyi ellátás, azaz a város fejlődése ellen vannak. De akkor mit akarnak? Azt nem tudják megmondani. Dacpolitika zajlik. Mindkét rendelő alkalmatlan a feladatára. Az új nem lesz mindenkitől egyenlő távolságra, ez lehetetlenség. Azonban lesz járda, parkoló, park és elegendő kezelő illetve váróterem, ráadásul mindez egy helyen: jó a betegnek, az orvosnak és az önkormányzatnak. Miért nem jó az aláírásgyűjtőknek? Csömörön, Mogyoródon és Pécelen örülnek, hogy épül egészségház, eszük ágában sincs ellenezni. De ha nem épül, mi lesz helyette? Hol lesz? Mikor lesz?

Nem vágunk ki fákat, nem építünk betonerdőt, nem építünk lakásokat, ráadásul a város közepére szánjuk, mert ott vannak telkeink. Ez lesz Kerepes város koronája. Ez miért nem tetszik? Hol vannak a felelős válaszok, a felelős javaslatok? Egyébként, ha nem kezdjük el felépíteni, akkor marad minden a régiben, az önkormányzat pedig tudomásul veszi, hogy a kerepesiek többsége nem akar fejlődést. Nem lesz korszerű és kulturált orvosi ellátás. Szerintem Kerepes nem ezt akarja, hanem fejlődni akar!

Amit tudni kell: a népszavazás csak akkor érvényes, ha a választópolgárok legalább fele, plusz egy fő elmegy szavazni. Csak akkor kötelező erejű a döntés az önkormányzatra nézve, egyébként nem. Az eredménytelen szavazás „részeredményét” az önkormányzat figyelembe veheti, de Önök jól tudják, hogy az egészségközpont építésében eltökéltek vagyunk. Már készülnek a tervek a létesítményről. Mindezt a többség akaratából tesszük.

Kíváncsi lennék azoknak a lelkiismeretére, akik a népszavazást kezdeményezték, ha a népszavazás nem lesz eredményes - hiszen akkor feleslegesen hergelték az embereket, feleslegesen akarták összeugrasztani a régi kerepesieket az új beköltözőkkel. Mert erről van szó - meg a jövő évi önkormányzati választásokról. Akkor feleslegesen vettek el a város fejlesztési pénzéből 6,5 millió forintot - mert a népszavazás ennyibe került.

Tisztelt Kerepesi Honfitársaim! Mindkét szavazás nagyon fontos. Ezért azt kérem Önöktől kellő alázattal, ugyanakkor felelősséggel, hogy vegyenek részt mindkét szavazáson. Bizonyítsuk mind a kétszer, hogy hazánknál és településünknél nincs fontosabb sem a magunk, sem a gyermekeink jövőjének szempontjából. Szavazásra fel!

Franka Tibor

polgármester

Scroll to Top