Tüdőszűrést szervez Kerepes Város Önkormányzata
A vizsgálatot a törökbálinti kórház végzi majd kitelepülve 2022. január 19-től január 24-ig a hétvége kivételével reggel nyolc órától este 6 óráig. A vizsgálat a Szabó Magda Művelődési Házban lesz megtartva.
Az orvosszakma a felnőtt lakosok számára ajánlja ezt a szűrővizsgálatot. A tüdőszűrés jogszabály alapján amennyiben nem a kötelezően elrendelt szűrővizsgálat keretében kerül igénybevételre 1700 forint térítési díj ellenében vehető igénybe.
A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő ugyanakkor ingyenessé teszi a szűrővizsgálatot az alábbi esetekben:
• A 40 év felettieknek évente egy alkalommal. Csak akkor kell térítési díjat fizetni, ha a vizsgálatról leletet szeretne kérni, ehhez azonban egy felbélyegzett, saját névre, címre megírt boríték leadására is szükség van.
• A 14–18 év közötti fiatalok szűrése is ingyenes, de orvosi beutaló és szülői/gondviselői írásbeli beleegyező nyilatkozat - melyhez formanyomtatványt a helyszínen biztosítanak - szükséges.
• a 18 évnél idősebb tanulók esetében – amennyiben a köznevelésről szóló törvény előírja – a vizsgálat szintén ingyenes
A jogszabályok által szűrővizsgálatra kötelezettek számára a vizsgálat szintén ingyenes. Ilyenek a hajléktalanok; hajléktalanokkal foglalkozó dolgozók; utcai szociális munkát végzők; népkonyha foglalkoztatottai; a közérdekű önkéntes tevékenységet folytatók; a büntetés-végrehajtási intézetek, rendőrségi fogdák, közösségi szállások dolgozói; valamint bizonyos egészségügyi dolgozók;
A vizsgálatra hozni kell a személyi igazolványt, lakcímkártyát, TAJ-kártyát, illetve (ha van) az előző évi tüdőszűrésről szóló igazolást.
A vizsgálaton a szájmaszk használata kötelező!
Scroll to Top