Pilisi Parkerdő Zrt. hírei a 2023-as évről

 

A Pilisi Parkerdő Zrt. rövid tájékoztatása a szervezetileg hozzá tartozó Gödöllői Erdészet, és azon belül a kerepes-mogyoródi erdőtömb kapcsán:

2022-ben több mint 930 ezer csemetét ültettek, odafigyelnek a Parkerdő által kezelt erdőkre. A fakészlet 2022-ben közel 260 ezer köbméterre gyarapodott. A fakitermelést fenntartható módszerekkel végzik. Ezzel kapcsolatban az alábbi kéréssel fordulnak a lakosokhoz:

A fakitermelés erdeink minőségének fenntartásához és javításához szükségszerűen elvégzendő feladat. Ez a tény sajnos a mai világunkban még mindig nem világos és egyértelmű az emberekben, akik a megfelelő információk hiányában a fakitermelés látványára és a vele járó folyamatokra negatív érzelmekkel reagálnak.

Ez egy időben hosszan elhúzódó tevékenység, amit az időjárás is nagyban befolyásol.

Ezért kéri a Pilisi Parkerdő Zrt. a tisztelt erdőlátogatók, kirándulók, turisták, helyi lakosok megértését és türelmét azon az erdőterületen és környezetében, ahol, a társaság éves fakitermelési munkáit folytatja, kiemelten a környező utakat, közelítő ösvényeket illetően.”

Fontos még, hogy az erdők szélén lerakott zöldhullafék-kupacok melegágyai a vaddisznók belterületi megtelepedésének, ami számos problémát okoz a lakosság és az önkormányzatok számára.

Amennyiben a lakos elhullott vaddisznótetemet talál, vagy rókát észlel a környéken, hívja a NÉBIH ingyenesen hívható zöld számát: +36-80-263-244.

Scroll to Top