Nem vizes, nem sáros!

 

A Zöldliget Egészségközpont talaja stabil, akár az akarat. Az érdektelenségbe, azaz érvénytelenségbe fulladt új egészségközpont építése ellen indított népszavazás – költsége 4,3 millió forint volt – előkészítése során Gombkötő Róbert, Nagy Irén, Vig János, Liptay Gábor és Springer Friedrich Horst úton és útszélen, boltban és HÉV megállóban kürtölték, hogy kivágjuk a fákat, és nem vesszük figyelembe a szilasi rét magas talajvízszintjét és laza talajszerkezetét.

Nos, nem vágtunk ki fákat és figyelembe vettünk mindent, amit egy ilyen döntés előtt figyelembe kell venni, például a talajvizet és összetételt is. Semmi nem veszélyezteti a beruházást, mert a talajszerkezet a hivatalos szakértői vélemény szerint alkalmas, ugyanakkor a talajvíz sem jelent aggodalmat. A vélemény a hivatal műszaki osztályán megtekinthető.

Egyelőre minden arról szól, hogy helyesen döntöttünk az egészségközpontot illetően. Most arra törekszünk, hogy a tervezői vázrajzokat elfogadja a testület ellenzéke is (Gombkötő Róbert, Nagy Irén, Vig János, Liptay Gábor), mert csak tervekkel lehet pályázni olyan többszázmilliós támogatásra, amelyet Csömör, Pécel vagy Mogyoród már megnyert egészségközpont építésére.

Első körben tehát kell egy terv, amellyel pályázni lehet. Terv nélkül nem lehet pályázni például járdára, útra, átkelőre, óvodára és semmire, még egészségházra sem. Ezért nem kivonulni kell a Testületi ülésről, hiszen azzal a pályázat, az elnyerhető támogatás ellen tüntet a tisztelt ellenzéki képviselő, ami mégsem lehet a dolga, végképpen nem a választó akarata.

Meg kellene érteniük, nem nehéz: terv nélkül soha, sehol nem épülhet semmi! Ez a cél?

Ugyanakkor megkerestek a helyi reformátusok, akik a leendő egészségügyi központ mellé 3-4 telken gyülekezeti otthont, esetleg óvodát és bölcsődét építenének. Örömmel jelentem, hogy a dolgok jól alakulnak.

 

Franka Tibor

polgármester

Scroll to Top