Igazgatási szünet lesz a kerepesi Városházán 2024. július 29. – augusztus 9. között!

Igazgatási szünet lesz a kerepesi Városházán július 29. - 2024. augusztus 9. között!

Szabadság miatt a vérvétel szünetel 2024.augusztus 5–16. között. Megértésüket köszönjük!

Szabadság  miatt a vérvétel szünetel 2024. augusztus 516. között. Megértésüket köszönjük!

A március 29-i Képviselő-testületi ülésen egyhangúlag elfogadásra került az a javaslat, hogy a településen tapasztalható illegális kommunális hulladék-elhelyezés megelőzése és felderítése érdekében, a Gödöllői Rendőrkapitánysággal együttműködve, szolgálaton kívüli rendőrök bevonásával fog történni a közterületi kamerák felvételeinek nyomon követése. A Gödöllői Rendőrkapitányság képviselője a testületi ülésen kifejtette, hogy más településen már kialakult, hogy a rendőrségnek van lehetősége szabadidős rendőröket foglalkoztatni célirányos feladat érdekében. Elmondta, hogy a városnak jól működő kamerarendszer áll a rendelkezésére, az együttműködésnek köszönhetően a kamerák megfigyelése mellett egy azonnal reagáló rendőri jelenlét lenne a városban. Az együttműködés további részleteit az április 26-i testületi ülésen tárgyalják.

Az önkormányzat a Gyár utcai és Mogyoródi úti szeméthelyezettel kapcsolatban is a rendőrség együttműködését kérte, amivel közelebb juthanak az illegális hulladék felszámolásához. Az április 26-i testületi ülésen napirendi pontban tárgyalják egy beléptető sorompó kialakításának lehetőségét a Gyár utcában.

A 0206/2 és 7 hsz.-ú ingatlanokon (Gyár utca és Templom utcai árok) elhelyezett szemét miatt részleges környezetvédelmi felülvizsgálati dokumentáció készült a Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztály kötelezése alapján. Az elkészült tervek a képviselő testületi döntést követően kerülnek engedélyezésre.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a Mogyoródi útnál (Mogyoródi út és Nap utca közötti terület) lévő szemét eltakarítása megkezdődött. A megtisztított területre vezető "földutat" az illegális hulladéklerakás megelőzése érdekében lezárják, közpark kialakítását tervezik. A későbbiekben a Széphegyi út földút részét (Széphegyi köz és Hegy utca közötti szakasz) szintén lezárják, hogy gépkocsival ne lehessen behajtani a területre, ezzel is megakadályozva az illegális szemét lerakását.

 

Scroll to Top