Az idén 25 éves Tölgyfa utcai patika születésnapja alkalmából egész napos Jubileumi Egészségnapon vehetnek részt az érdeklődők október 26-án a Forrás Művelődési Háznál. Az egész napos program reggel 9 órakor kezdődik. A Templom utcában szűrőkamion és sátrak fogadják az érdeklődőket, ahol különböző szűrővizsgálatokon és egyéb érdekes programokon vehetnek részt. A rendezvény célja, hogy az emberek figyelmét felhívják az egészséges életmódra. Sokféle szűrővizsgálat lesz, pl. szív- és érrendszeri vizsgálat, vérnyomásmérés, hallásvizsgálat, koleszterin mérés, szemvizsgálat stb., melyek mindegyike ingyenes. A vizsgálatok eredményét utána meg tudják beszélni az ott lévő szakemberekkel. A rendezvény ideje alatt a Forrás Művelődési Házban egész napos könyvvásár lesz a Galenus Kiadó jóvoltából. Valamint egy gyógyszerész történeti kiállítást is megtekinthetnek, ahol régi gyógyszertári eszközöket, gépeket állítanak ki.

A szűrővizsgálatokat a „Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja 2010-2020” szűrőkamionjának szakemberei végzik, a vizsgálatokban orvosok és szakápolók nyújtanak segítséget.

A művelődési házban délután 16.00 órakor előadásokkal folytatódik a rendezvényt, amelyen Franka Tibor polgármester is jelen lesz, mivel ő a jubileumi nap fővédnöke. A polgármester úr a várost érintő egészségügyi helyzetről fog beszélni köszöntője után. Dr. Vaszil László gyermekorvostól megtudhatjuk, hogy a gyermekeknek hogyan és milyen gyógyszerek adhatók, majd Veresné Dr. Bálint Márta dietetikus az egészséges táplálkozásról tart előadást, melyben tanácsot ad, hogy mit tartsunk szem előtt, ha vásárolni indulunk, milyen ételt válasszunk. Az utolsó előadásban Dr. Hankó Balázs gyógyszerésztől a helyes gyógyszerszedésről kapunk tanácsot. Ezután kötetlen kerekasztal beszélgetés lesz az egészségügyi szakemberek és a lakosság között. Végül tombola sorsolással zárul a nap. A tombolához a jegy a Tölgyfa Patikában egy rövid kérdésekből álló teszt kitöltése után kapható. Ezzel a jeggyel vehetnek részt a sorsoláson az Egészségnapon, ahol egy fődíjat és számos kisebb díjakat sorsolnak ki.

A szűrővizsgálatokra előzetesen lehet időpontot kérni a Tölgyfa Patikában (Kerepes, Tölgyfa utca 3.) személyesen, vagy a 0628/490-079-es telefonszámon. A részletes programról, szűrésekről tájékozódhat a plakátokon, illetve a patikában.

 

Scroll to Top