Poros, kátyús, erősen rázó földutak Budapesttől pár kilométerre. Ezen állapotokban történt változás tegnap Kerepesen a Bajcsy-Zsilinszky utcában, számolt be Gyuricza László polgármester a facebook oldalán. A közvetlenül a Hungaroring szomszédságában lévő utca már több mint 100 éve várta, hogy szilárd burkolatot kapjon.

 

Sokan nem gondolnák, de nem csak a gombamód kinövő új városrészek utcái nincsenek aszfaltozva, hanem sok régebbi út is évtizedek óta várja a szilárd burkolatot a Budapest körüli agglomerációban. Az aszfaltozásnak nagyon komoly költségei vannak, ezért sok utca lakói járnak köves-földes úton, ami poroz, ráz és egy nagyobb eső után kátyús-vízmosásos lesz. Ilyen utca volt Kerepesen a Bajcsy-Zsilinszky utca, ami már több mint 100 éve létesült és néhány nappal ezelőttig még földút volt Szilasliget településrész egyik leghosszabb és legforgalmasabb útja.

Ilyen volt

170 milliós támogatás

 

A kormány lehetőségeihez mérten igyekszik támogatni az uniós források tekintetében is mostohagyermekként kezelt Pest megyei településeket, ami kapcsán egy egyedi kormánydöntéssel 170 millió forint támogatást nyújtottak a városnak. A település polgármestere, Gyuricza László a támogatást útépítésre fordította, amit Kerepes 30 millió forint önerővel egészített ki így a több mint egy kilométeres út egészét sikerült minőségi munka keretében leaszfaltozni. A polgármester facebook oldalán köszönetet mondott a támogatásért a Magyar Kormánynak és a térség országgyűlési képviselőjének, Vécsey Lászlónak. Köszönetet mondott még a lakóknak a türelemért és reményét fejezte ki, hogy az aszfaltozást tudják majd folytatni a település többi földes útján is.

Ilyen lett

A felújításról készült videó az alábbi linken tekinthető meg: https://www.facebook.com/polgarmesterkerepes/videos/1551298528644228/

Scroll to Top