Tisztelt Kerepes-Szilasliget, 6. sz. körzet lakói!

Tisztelt Sólyom utcai lakók!

Szeretném tájékoztatni Önöket, hogy Kerepes Város Önkormányzatának 2020. 04. 30-i Képviselő-testületi ülésén előterjesztendő napirendi pontként szerepelt településünk területén a közlekedési táblák kihelyezésének, ill. felülvizsgálatának lehetősége. Ebben szerepelt javaslatként, hogy a Sólyom utca teljes hosszában kerüljön kihelyezésre 6 db megállni tilos tábla. A megállni tilos táblák kihelyezésének fő indoka az volt, hogy télen a hókotró, ill. hetente a szemétszállító jármű (kukás autó) a Sólyom utcán parkoló gépkocsik miatt nem tud biztonsággal elhaladni.

Az előterjesztéssel kapcsolatban módosító indítványt nyújtottam be. Indítványoztam, hogy erről a javaslatról előzetesen szeretnék az itt lakókkal, az itt élőkkel egyeztetni, akik elsősorban a Sólyom utca lakosai, de természetesen mindenkivel, aki a Sólyom lakóparkban él és napi szinten közlekedik a Sólyom utcán. Polgármester Úr támogatta a kérésemet, a teljes napirendi pontot törölte. Kérte, hogy a közlekedési táblák kihelyezését újra gondoljuk át az egész település szintjén. Erre vonatkozóan előzetesen már voltak kezdeményezések, éppen ezért azt gondolom, hogy ez a halasztás természetesen csak átmeneti intézkedés. A közlekedési táblák felülvizsgálata és kihelyezése ugyanis időszerűvé vált.

Jómagam is 8 éve itt élek és napi szinten közlekedem a Sólyom utcán. Az a tapasztalatom, hogy többen az utcán parkolnak napközben és éjszaka is, annak ellenére, hogy szinte minden ingatlan rendelkezik autóbeállási lehetőséggel, s többnyire garázzsal is. Nyilván van olyan ingatlan, amelynek tulajdonosai két-három autóval is rendelkeznek. Ha valamennyit az utcán hagyják, az említett nagyméretű járművek nehezebben tudnak közlekedni. Ugyanakkor létezhet olyan ingatlan is, ahol annak beépítettsége miatt nehezebben tudja a tulajdonos megoldani, hogy ne az utcán parkoljon. Természetesen olyan is előfordulhat, hogy vendég érkezik Önökhöz, aki a házuk előtt parkol.

A békés egymás mellett élés szabályait követve, szeretném kérni Önöket, hogy tegyenek meg minden annak érdekében, hogy ha hazaérkeznek, akkor próbáljanak meg beállni ingatlanuk területére a gépkocsijukkal, hogy ne akadályozzuk a biztonságos közlekedést és a szemétszállító, valamint télen, a hókotró közlekedését. Kérem, fokozottan figyeljenek arra is, hogy ne parkoljanak párhuzamosan az utca mindkét oldalán, mert az valóban lehetetlenné teszi a biztonságos közlekedést.

Bízom benne, hogy kérésem meghallgatásra és támogatásra talál az Önök részéről. Hiszek abban, hogy egy kis odafigyeléssel, lakótársaink iránti toleranciával elkerülhető az, hogy megállni tilos táblák kerüljenek kihelyezésre a Sólyom utca teljes hosszában. Úgy gondolom, hogy 2-3 hét türelmi időt kaptunk, s ha pozitív változást tapasztal az Önkormányzat Közterület Felügyelete 2020. május végéig, akkor elkerülhető a táblák kihelyezése, ill. annak negatív következményei (szabálytalan parkolás következtében kiszabott büntetés).

Mindannyian egy élhető, szerethető települést álmodtunk meg magunknak, ezért is kérem Önöket, hogy segítsék, támogassák a kérésemet a békés egymás mellett élés érdekében. A megegyezés híve vagyok, nem a tiltásoké. A kérésemet szórólap és/vagy Facebook üzenetben is eljuttatom Önöknek, valamint Kerepes város honlapjára is felteszem tájékoztatásul.

Amennyiben kérdésük, észrevételük, javaslatuk lenne a fentiekkel kapcsolatban, úgy kérem, hogy azt a sipos.gyorgy@kerepes.hu email címre küldjék el.

Üdvözlettel és köszönettel,

Sipos György Tibor

Kerepes-Szilasliget, 6. sz. körzet képviselője

Kerepes, 2020.05.11.

Scroll to Top