Igazgatási szünet lesz a kerepesi Városházán 2024. július 29. – augusztus 9. között!

Igazgatási szünet lesz a kerepesi Városházán július 29. - 2024. augusztus 9. között!

Szabadság miatt a vérvétel szünetel 2024.augusztus 5–16. között. Megértésüket köszönjük!

Szabadság  miatt a vérvétel szünetel 2024. augusztus 516. között. Megértésüket köszönjük!

Tisztelt kerepesi Honfitársaim!

Örömmel jelentem, hogy információim szerint minden fennakadás nélkül, zökkenőmentesen zajlott a népszavazás arról, hogy városunkban megépüljön-e a Zöldliget Egészségközpont. 2450-en voksoltak a mai népszavazáson. Ebből 1222 az "igen" és 1228 a "nem" szavazatok száma.

Az aláírásgyűjtők tárgyilagosságát erősen megkérdőjelezi számomra, hogy a népszavazás kezdeményezésére 2200 aláírást gyűjtöttek és csupán 1228-an voksoltak nemmel. Ebből is látszik, hogy 972-en másképp döntöttek. Köszönetet mondok azon Honfitársaimnak, akik részt vettek az eseményen és véleményt nyilvánítottak. A számok tükrében fényesen igazolódott, amit a népszavazás kezdeményezőinek hónapokkal ezelőtt mondtam: Kerepesen az emberek megszokták a fejlődést, ezért biztos vagyok abban, hogy egészségközpont fog épülni a következő esztendőkben.

Szeretném megköszönni a hivatal bizottságokba delegált dolgozóinak, minden segítőjének, a város jegyzőjének, valamennyi munkatársamnak a munkáját, illetve azokét akik szükségét érezték fentebb említettek munkájának ellenőrzését önzetlen delegáltként.

A népszavazást Gömbkötő Róbert az Együtt-PM, Víg János a Jobbik, Nagy Irén a Szilasligeti Teleház, Liptay Gábor az Összefogás Kerepesért (?) színeiben és Springer Friedrich a Német Önkormányzat képviseletében gondolták ki, de nem ők, hanem Molnár János szilasi nyugdíjast nyerték meg a népszavazási kérdés beadásával. A Zöldliget megépítése ellen szóló akciót a Kerepesi Helyi Választási Bizottságból Joó Gyula elutasította, de Tóth Lajos volt polgármester és Árva Gyula elnök, a Pávakör művészeti vezetője elfogadta. Ennek a döntésnek köszönhető, hogy sor kerülhetett a 6,5-7 millió Ft-os költséggel járó, rendkívül alacsony részvétellel megtartott népszavazásra. Tökéletesen fölösleges volt a fentebb név szerint említettek akciója. Ez az összeg pl. a könyvtárunk éves költségvetése, de a Szabadság úti járda, esetleg az Árok, a Dessewffy, a Patak vagy a Bajcsy-Zsilinszky utcák aszfaltozására is nagyon könnyen és jogosan elkölthető lett volna.

Még egyszer köszönöm a bizalmukat és a csapatommal, ahogy eddig, továbbra is Kerepes fejlődéséért dolgozunk! Ezért a szavazás eredménytelenségét követően a Zöldliget Egészségközpont az Önök akaratából és bevonásával a jövőben megvalósul! Még egyszer köszönöm, a kijelölt úton haladunk tovább!

Franka Tibor

polgármester

Scroll to Top