Kik, és mire gyűjtik az aláírást?

Sokan telefonálnak, hogy „kik azok, és miért óbégatnak” a szilasi HÉV megállóban, akik fakivágással riogatnak, meg bizonygatják: ne épüljön orvosi rendelőközpont a nagyrétre.

Valóban azért gyűjtenek aláírást, hogy a rétre ne épüljön orvosi központ, noha a város testülete már eldöntötte, hogy épül. Kik vannak ellene? Nagy Irén, Gombkötő Róbert, Víg János, Liptay Gábor és Springer Friedrich. Miért vannak ellene? Csak ők tudják.

Természetesen a réten nem lesz fakivágás, nem lesz betonrengeteg. Lesz viszont egy minden igényt kielégítő, 2 felnőtt-, 2 gyermek- és 2 fogorvosi rendelő megfelelő várótermekkel és megfelelő parkolókkal, parkkal, röviden, közös fedél alatt, európai színvonalon.

Lehet, hogy ezért nem akarják a derék ellenzők? Hogy mit akarnak? Népszavazást akarnak arról, hogy mindez ne valósuljon meg. Most azért gyűjtenek, hogy a népszavazást az önkormányzat a vonatkozó törvény alapján írja ki. Ha erre sor kerül, akkor 2018-ban 5 milliós költséggel népszavazás lesz.

Attól, hogy érvényes és eredményes lesz , attól nem tartunk, mert Kerepes döntő többségének sokkal fontosabb a gyermeke, meg a saját egészsége, – mint az ellenzők ilyen-olyan, a fejlődést lassító érdekei. Nem árt erre is gondolni, mielőtt aláírnak. Mi a központ terveit készíttetjük, és ha elkészülnek, lakossági fórumon mutatjuk be azokat. Mialatt hátráltatnak bennünket, mi azalatt is haladunk. Ezért tartjuk feleslegesnek a felhajtást!

Franka Tibor

 

polgármester

Scroll to Top