Igazgatási szünet lesz a kerepesi Városházán 2024. július 29. – augusztus 9. között!

Igazgatási szünet lesz a kerepesi Városházán július 29. - 2024. augusztus 9. között!

Szabadság miatt a vérvétel szünetel 2024.augusztus 5–16. között. Megértésüket köszönjük!

Szabadság  miatt a vérvétel szünetel 2024. augusztus 516. között. Megértésüket köszönjük!

Kerepes Város Polgármesterének, a Kerepesi Katolikus Egyházközség -, és a Kerepesi Református Missziói Egyházközség vezetőinek közleménye

 

Az Országgyűlés alakuló ülésével egyidejűleg a Parlament épületének környékén néhányan megpróbálták megzavarni az ünnepélyes alkalom méltóságát, majd az épületből távozó egyházi elöljárókra támadtak és köpdösték őket. Mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításra, azonban ez tettleges becsületsértés és garázdaság.

Kerepes városának, valamint katolikus és református közösségeinek nevében megengedhetetlennek tartjuk, hogy keresztény felekezetek vezetőinek - különösen Magyarországon - ilyen támadásokat kell elszenvedniük.

A volt elvtársak és más szélsőségesek az utcán tomboltak akár 1919-ben, vagy akár az 1950-es években. Most annak lehetünk tanúi, hogy azok nem tisztelik a vallást és a politikai meggyőződés szabadságát, akik ezen értékekre hivatkozással tüntettek.

Csatlakozva a Fidesz-frakció közleményéhez felkérjük, sőt követeljük, hogy a rendelkezésre álló videó felvételek alapján a hatóságok azonnal indítsanak eljárást a történtek kivizsgálására és a tettesek szigorú felelősségre vonására.

Felszólítjuk az ellenzéki pártokat, hogy ítéljék el az általuk felhergelt tüntetők botrányos viselkedését.

Franka Tibor Kerepes polgármestere, Frajna András kerepesi katolikus esperes, Koncz Zoltán kerepesi református lelkész

Kerepes, 2018. május 10.           

Scroll to Top