Felhívás a levegőtisztaság védelmére és a légszennyezés következményeire

 

Sokat hallunk a légszennyezés csökkentésének fontosságáról a vezető országok szintjén, amit mindenki, otthonában is nagy mértékben elő tud segíteni.

 

Egy jó nagy lélegzetvétel a friss levegőn nem csak a mindennapi stressz levezetésére alkalmas, hanem a sejtek regenerálásában is szerepet játszik.

A belélegzett oxigén az életfolyamataink megfelelő működésének feltétele.  Az oxigénszint csökkenésével életerőnk alábbhagy és reakcióképességünk lelassul.
 

Napjainkban nagyon sokféle műanyagot használunk, mely jelen van a ruháinkban, a használati és berendezési tárgyainkban, építőanyagokban és a csomagoló anyagokban. Ennek következtében a műanyag zacskók, eldobható műanyag palackok képezik a háztartási hulladék egy részét.

A műanyagok lassan bomlanak le a természetben, ha pedig elégetjük őket, szennyezik a levegőt és károsíthatják az egészségünket.

 

Sokan azzal sincsenek tisztában, hogy a háznál tartott állatok levágásából származó állati maradványok veszélyes hulladéknak minősülnek. Azok megsemmisítése speciális kezelést igényel. Sem a háztartási hulladékban való elhelyezése, végképp az eltüzelése nem megengedett környezetszennyező hatása miatt.

 

Nem csak az szennyezi a levegőt, ami „büdös”. A káros anyagok egy része érzékszerveink által nem észlelhető.

Ezek miatt a levegőtisztaság fenntartása mindannyiunk felelőssége, a szemét túlzott összegyűjtésével, elégetésével globálisan is kárt okozunk, de a szűk környezetünk (városunk, utcáink lakói, családtagjaink) egészségére hatunk leginkább negatívan. A saját és gyermekeink egészségére is!

 

Ezért nyomatékosan szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét, hogy a levegő védelméről szóló 306/2010.(XII.23.) Korm. rendelet szerint Tilos a légszennyezés, a diffúz forrás környezetvédelmi követelményeknek nem megfelelő működtetése miatt fellépő levegőterhelés, valamint a levegő lakosságot zavaró bűzzel való terhelése, továbbá a levegő olyan mértékű terhelése, amely légszennyezettséget okoz.

A teljes tájékoztató a következő linken olvasható teljes egészében: PDF LINK LETÖLTÉSE

Scroll to Top