Megkezdődtek a felújítási munkálatok a Forrás Művelődési Ház tetőterében, mely során a helyiségekben teljes villanyszerelési munkálatok, fűtési rendszer kiépítése, belső nyílászárók cseréje, hideg és meleg burkolás, festés és a vizesblokkok kiépítése történik. Várhatóan 2018. január 31-ig készül el a tetőtér beépítése. Hajdú Zsófia Csenge, a művelődési ház vezetője örömét fejezte ki a felújítással kapcsolatban: „Nagyon örülünk a tetőtér felújításának, mert 5 évvel ezelőtt, mikor az épület egy generális felújításon ment keresztül, akkor az az alsó szintet érintette, a tetőtér pedig csak részlegesen lett felújítva. A helyiséget nem lehetett funkcionálisan jól használni. Kerepes város művelődési háza 5 éve „két és fél” teremben működik, ami nem optimális egy ilyen létszámú településen. Az elmúlt években olyan léptékben gyarapodott a rendezvények száma, hogy indokolttá vált, legyenek még olyan termek, amiket közösségi célokra tudunk használni.”

Milyen helyiségekkel fog bővülni a tetőtér a felújítás után?

Ami a tetőtérben gazdagítani fogja a palettát, az egy nagyobb és egy kisebb foglalkoztató terem, egy kiállító-közösségi tér, valamint vizes blokkok női-férfi mosdóval és egy kis fürdőszobával. Ez utóbbi is nagyon szükséges, mert az a vizesblokk, ami most a földszinten található, kevésnek bizonyult, ha tele van a ház - 100 főnek ez az egy női-férfi mosdó nem elegendő. Továbbá kiépítenek a tetőtérben egy 6-10 fős tárgyaló szobát teakonyhával, amit előzetes egyeztetés után bárki használhat majd. Tárgyaló eddig nem volt a művelődési házban.

Lesz helye a bővítés után a különböző foglalkozásoknak…

Igen, már most tudjuk, hogy mivel lesz tele a tetőtér. Ahogy elkészül január végére, rögtön meg is töltjük programokkal.

A Forrás Művelődési Ház a felújítási munkálatok ideje alatt is zavartalanul fogadja a vendégeket, a programokról a művelődési ház elérhetőségein érdeklődhetnek.

Scroll to Top