Tájékoztató a helyi személyszállítási közszolgáltatások egészségügyi dolgozók általi díjmentes igénybevételének biztosításáról a koronavírus-járvány idején!

 

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet a közlekedési szolgáltatások területén is speciális fellépést és rendkívüli óvintézkedéseket követel. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a kedvezményes utazások vonatkozásában döntött, ezzel öszhangban Kerepes a veszélyhelyzetre való tekintettel, a helyi személyszállítási közszolgáltatások vonatkozásában biztosítja az egészségügyi dolgozók ingyenes utazását, az utazási kedvezményre jogosító egyes lejáró okmányok, igazolások, igazolványok és utalványok, továbbá a diákok számára elektronikusan elküldött igazolások elfogadását.

 

I. Egészségügyi dolgozók ingyenes utazása

Az egészségügyi dolgozók munkájának támogatása, a járványügyi feladatok ellátása érdekében az ITM a helyközi személyszállítási közszolgáltatást ellátó autóbusz- és vasúttársaságok felé elrendelte, hogy 2020. március 27-étől a koronavírus-járvány idejére biztosítsanak korlátlan ingyenes utazást minden egészségügyi dolgozó részére a helyközi közforgalmú közlekedésben.

II. Az utazási kedvezményre jogosító, lejáró okmányok, igazolások, igazolványok és utalványok, valamint a diákok számára elektronikusan elküldött (esetlegesen aláírást és pecsétet egyáltalán nem tartalmazó), kinyomtatott igazolások elfogadása a helyközi és helyi közlekedésben.

III. A vak és gyengénlátó utasok számára a helyközi autóbuszos személyszállítási szolgáltatások térítésmentes igénybevételének biztosítása a veszélyhelyzet idején kötelezően használandó közlekedési mobiljegy alkalmazás látássérült személyek általi hozzáférhetővé tételéig.

 

 

 

Scroll to Top