Tisztelt Adózók!

 

Az adószámla kivonatok kézbesítését követően sok adózó keresi fel az önkormányzati adóhatóságot és érdeklődik a számlalevelek tartalmáról. Legjellemzőbb a kommunális adóval kapcsolatos adategyeztetés.

 

Adóhatóságunk több, mint 3200 adóköteles ingatlant tart nyilván, így előfordulhatnak olyan esetek, amikor az adózók részéről nem vagy nem megfelelő módon történik meg az adatbejelentés. A kommunális adót érintő változásokról az adóévet követő év január 15-ig kell az adatbejelentést megtenni az érintetteknek, hogy az adóztatás a január elsejei állapot szerint valósulhasson meg. A beérkezett adatbejelentések alapján az adóösszegek korrekciója megtörténik (adójóváírás vagy adóelőírás formájában), melyről határozatot ad ki az önkormányzati adóhatóság.

 

Az adóhatósági nyilvántartást igyekszünk a legpontosabban vezetni, ennek ellenére előfordulhatnak hiányosságok. Tisztelettel kérjük Ügyfeleinket, hogy amennyiben az adószámla kivonat adatainak áttekintését követően eltérést tapasztalnak, jelezzék azt adóhatóságunk felé telefonon, írásban vagy személyesen ügyfélfogadási időben. Az adatok karbantartását soron kívül elvégzi az adóhatóság.

 

 

Kerepesi Polgármesteri Hivatal                                                                   

Pénzügyi és Adóügyi Osztály

Scroll to Top