A Művelődési Kör kapta a Kerepes Kultúrájáért Díjat

 

Szűk körben, a járványveszélyre vonatkozó szabályok betartása mellett emlékeztek meg Kerepesen a magyar kultúra napjáról.  Farkas Zsuzsanna, a Szabó Magda Művelődési Ház és Könyvtár vezetője köszöntötte a megjelenteket. Gyuricza László polgármester emlékeztetett rá, a hagyományok szerint ezen a napon kerül sor a Kerepes Kultúrájáért Díj átadására, melyet a testület döntése értelmében ezúttal a Kerepesi Művelődési Kör érdemelt ki.

A díjat a plakettel és az oklevéllel a polgármester adta át a Művelődési Kör képviselőjének, Kovács Ferencnének. Mindezek mellett egy Kerepestarcsa történetéről szóló könyvet is átnyújtott, amelyet az előző évi díjazott, Szász Andor özvegye juttatott el az önkormányzathoz.  Kovács Ferencné köszönetet mondott az elismerésért, hangsúlyozva, hogy a kis szerveződés tagjai a jövőben is ott segítik a művelődés ügyét, ahol szükség van a segítségükre.

A következőkben Nagy Irén önkormányzati képviselő méltatta az 1990-ben alakult kis csapat tevékenységét. Kiemelte, a kör tagjai az elmúlt 30 évben folyamatosan részt vettek a város kulturális életében. A tagok személyisége és igyekezete mindenkiben elismerést és szimpátiát vált ki, önkéntes munkájuk pedig példaértékű.

 

(Itt hívjuk fel a figyelmet, hogy az ünnepségről és a Művelődési Körről szóló kisfilmet ma, január 22-én 18 órától itt, a facebookon adunk közre!)

 

Scroll to Top