Épül a zajvédőfal Kerepes határában!

 

Több mint 10 esztendeje tartó huzavona, jogi és civil követelések eredményeként hamarosan megkezdődik a mogyoródi szőlők alatt, Kerepes határában a Hungaroring zajártalmainak csökkentésére szolgáló zajvédőfal kiépítése. Gazsi Júlia vezérigazgató-helyettes tájékoztatása szerint most folyik a kivitelező kiválasztása. A József Attila utca végétől két irányban 80-80 folyóméter hosszban, mintegy 80-100 milliós költséggel, elemes megoldással kerül kivitelezésre.

Mogyoród Önkormányzata kétszer is elutasította a hozzájárulás megadását mondván hiányos és nem szolgálja Mogyoród érdekeit. Érthetetlen hozzáállás, különös képen, ha tudjuk, hogy az egyik oldalon a zajvédő fal helyének biztosítását a mogyoródi polgármester családjától kellene megszerezni, mert ők a tulajdonosok. Megkérdeztem Paulovics Géza polgármestert, miért hátráltatják Kerepes érdekeinek érvényesítését, hiszen Mogyoród 100 millió feletti adót kap évente, míg Kerepesnek csak a zaj jut. Kolléga úr nem túl barátságosan azt mondta, részükről az építkezésnek nem lesz akadálya, most viszont még van.

Azt is kifejezésemre juttatta, hogy Kerepes örüljön annak, hogy Mogyoród hajlandóságot mutatott a hozzájárulásra, különben Kerepesnek zajvédő fala sem lehetne.

Ezúton köszönöm Mogyoród hajlandóságát, Paulovics polgármester emberséges hozzáállását. Spongya rá! Lényeg, hogy zajvédő fal épül.

 

Franka Tibor

polgármester

Scroll to Top