Franka Tibor polgármester tájékoztatása

A polgármester ma délelőtt egybehívta a hivatal és az intézmények vezetőit az elmúlt napokban a hivatalban történtek miatt, melyre az alábbi hivatalos tájékoztatást adta.

 

Tisztelt Munkatársak!

Jegyző úr 4 munkanappal ezelőtt egészségügyi okokra hivatkozva közös megegyezéssel kérte 11 év után a munkaviszonya megszüntetését. Nem értem igazán a döntését, hiszen egészségügyi problémái sajnos, nem mai keletűek, ugyanakkor az aljegyzővel fennálló, és a hivatal, az önkormányzat és 140 dolgozója jóhírnevét veszélyeztető tarthatatlan viszonyuk sem 4 napja, hanem több mint 1 éve alakult ki.

Sajnálom, hogy elmegy, jó munkát végzett, de aki menni akar, azt engedni kell. Hogy miért megy valójában, egyszer az is kiderül majd. Sajnos, 4 nap óta a két ember viszonya tovább romlott, azt hiszem, elsősorban a saját emberi hozzáállásuk miatt. Tegnap Jegyző úr egy újabb veszekedésük forgatókönyvét tette közzé olyannyira, hogy kikerült a Facebookra érthetetlenül és illetéktelenül.  Ez felelőtlenség, hiszen az általa vezetett hivatalt és annak dolgozóit, de mindenkit érdemtelen helyzetbe hozott az oda-vissza bosszújuk és sokszor kicsinyes veszekedésük. Felnőtt emberek így nem viselkedhetnek, főként nem mások és a dolgozók rovására. Az lenne a legmegnyugtatóbb, ha Fila László is kérné közös megegyezéssel távozását.

Ezért Jegyző urat a felmondás ideje alatti munkavégzés alól azonnal felmentem. Ugyanakkor a vonatkozó jogszabályok értelmében kénytelen vagyok az aljegyzőt a jegyzői feladatok ellátására utasítani, persze ideiglenesen, amíg érvényes jegyzői pályázat alapján Kerepesnek új jegyzője lesz. Ugyanezért Fila Lászlót utasítom a tegnapi eset írásos magyarázatára a vonatkozó jogszabály, a méltatlanság megállapításának céljából, amely kivizsgálást követően munka alóli felmentéssel járhat. Elszánt vagyok!

Mindenkit arra kérek, végezze a munkáját legjobb tudása szerint. Tudom, nehéz az ilyen helyzetet kezelni, de túl kell tenni magunkat rajta, az élet megy tovább és pótolhatatlan ember nincsen. Önök, akik számomra pótolhatatlanok és maradnak, ezeket az intézkedéseket elsősorban Önök, illetve a város fejlődése miatt hoztam meg.

Kérem, menjenek vissza a munkájukhoz, Oláh János és Fila László pedig most vegyék át tőlem utasításaikat. Köszönöm!

 

Kerepes, 2018. június 19.

Tisztelettel:

 

Franka Pál Tibor                                       

polgármester

Scroll to Top